VIDEO! Înscrierile la grădiniţă se fac online

Chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus a fost dat starul înscrierilor la grădiniță. Doar că de acestă dată, părinții își vor înscrie copii, pentru anul școlar 2020-2021 în mediul online.

Pentru a proteja părinţii autorităţile au decis ca anul acesta înscrierile copiilor la grădiniţe să se realizeze în mediul online. Prin luarea acestei decizii, ministrul Educaţiei şi Cercetării doreşte evitarea formării unor cozi uriaşe precum se întâmpla în anii trecuţi. În prima etapă se vor prezenta părinţii care îşi reînscriu copiii la grădiniţă. Adică cei care trec în următorul an din această formă de învăţământ. A doua etapă va fi dedicată celor care vor intra în primul an de grădiniţă.

În ceea ce îi priveşte pe copiii care trebuie să treacă în clasa pregătitoare şi au nevoie de o evaluare psihosomatică, aceasta poate fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere sau o recomandare din partea directorului grădiniţei pe care au frecventat-o. Înscrierea va rămâne şi în acest caz online. Potrivit ministrului Educaţiei şi Cercetării, calendarul va fi prezentat în următoarele zile.

Citeste si:

Facebook Comments