VIDEO! Inspectorii ITM previn, apoi sancţionează

Sute de angajatori au fost verificați de inspectorii dela ITM în prima jumătate a aului 2020. La cei care au găsit nereguli, angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă au dat măsuri de remediere a deficienţele găsite. Dar dacă acestea nu au fost remediate, au fost aplicate, sancțiuni usturătoare.

În primul semestru al anului 2020, în cadrul acţiunilor de verificare şi avertizare a angenţilor economici, au fost dispuse 560 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. De la începutul anului şi până în prezent, au fost verificaţi 371 de angajatori, cu 18.641 de salariaţi. Dintre aceştia, 8 sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

De asemenea, 11 persoane au fost găsite desfăşurând muncă nedeclarată. Şapte dintre acestea lucrau fără forme legale de angajare, 2 persoane munceau deşi aveau contractul de muncă suspendat şi alte două persoane ale căror contracte nu au fost trimise către Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor.

De asemenea, începând cu luna martie a acestui an, de când pandemia a lovit şi ţara noastră, inspectorii au verificat dacă agenţii economici au luat măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu SARS-COV-2.

Alături de forţele de ordine, inspectorii ITM au acţionat în teren cu acelaşi scop. Prevenirea infectării cu Covid-19 reprezentând un factor important pentru populaţie.

Sancţiunile contravenţionale aplicate de către inspectorii din cadrul serviciilor Control Relaţii de Muncă şi Sănătate şi Securitate în Muncă depăşesc suma de 363.000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments