VIDEO! Intervenție contra cronometru pentru salvarea unui prunc

Intervenție contracronometru pentru salvarea vieții unui nou născut, a cărei mamă se află în stare extrem de gravă pe secția de terapie Intensivă, unde era internată cu COVID 19. Medicii de la Maternitate împreună cu cadrele medicale de la Spitalul Județean au fost nevoiți să facă echipă pe loc, pentru a opera pacienta și pentru a aduce pe lume pruncul prematur. Imediat după intervenția chirurgicală bebelușul a fost intubat și transportat în incubator la maternitate, iar mama sa este intubată și luptă pentru viața sa la Spitalul Județean.

Tânăra de 29 de ani, însărcinată în 31 de săptămâni, a ajuns la Maternitatea din Botoșani pe 5 ianuarie după ce a început să se simtă rău. Pentru că prezenta simptome specifice coronavirusului, febră și tuse seacă, a fost testată, iar rezultatele au confirmat că femeia era infectată cu COVID 19.

Medicii de la Maternitatea Botoșani spun că starea tinerei mămici s-a îmbunătățit în primele zile, însă mai apoi s-a deteriorat foarte tare.

Medicii spun că s-a încercat transferul pacientei la un spital de rang 3. Însă nici la Iași și nici la Suceava nu au fost paturi, iar pentru că tânăra mămică se simțea din ce în ce mai rău medicii au fost nevoiți să intervină pentru a salva pruncul de 31 de săptămâni. A fost o adevărată desfășurare de forțe, iar fiecare secundă era extrem de prețioasă.

Echipa de medici care a intervenit pentru operația de cezariană a fost formată în câteva clipe, chiar înainte de a se intra în sala de operație din trei medici de la Maternitate, un medic anestezist şi o echipă de la blocul operator al Spitalului Județean de Urgență.

Medicul neonatolog, Carmen Zaboloteanu spune că a fost o intervenție deosebită.

Atât mama, cât și bebelușul său, sunt intubați și se luptă pentru viețile lor.

Având în vedere că mama are coronavirus și bebelușului i s-a făcut un astfel de test. Deocamdată, testul PCR al pruncului este în lucru.

Citeste si:

Facebook Comments