VIDEO! Întrecere între pompierii voluntari din județ

Întrecere între cei mai buni pompieri voluntari din județ. Duminică, la Dorohoi a avut loc etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. După cele trei probe, cel mai bun s-a dovedit a fi echipajul SVSU din orașul Flămânzi, care va reprezenta județul Botoșani la etapa interjudețeană ce se va desfășura în județul Neamț, în perioada 3-5 iulie.

Tot acolo va merge și echipajul societății ”Modern Calor”, care a obținut locul I la categoria servicii primave pentru situații de urgență.

16 echipe s-au aliniat la startul competiției organizată de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, care s-a desfășurat ieri dimineață pe stadionul 1 mai din municipiul Dorohoi. 13 echipaje formate din membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Todireni, Hiliseu- Horia, Șendriceni, Flămânzi, George Enescu, Broscauti, Saveni, Hanesti, Cotusca, Sulița, Cordareni, Dorohoi si Vaculesti si trei echipaje ale Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, ce aparțin S.C. „Modern Calor” S.A. Botoşani, “ANRS” Bucecea si “Comcereal”.

După cele trei probe, la categoria servicii voluntare, locul I a fost obţinut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orasului Flămânzi. Pe locul al doilea s-a clasat echipajul din comuna Cordareni, iar cea de-a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireni. Locul I la serviciile private pentru situații de urgență a fost ocupat de echipajul SC “Modern Calor”, iar locul II echipajul Comcereal.

Pentru acest concurs unii dintre participanți s-au antrenat din greu.
La premiere au participat și șeful ISU Botoșani, colonel Mihai Amarandei , care le-a explicat voluntarilor cât de importante sunt astfel de competiții și cât de mult ar trebui să îi ajute pentru a-și îmbunătăți aptitudinile.

Importanța voluntarilor în comunitățile lor a fost subliniată și de prefectul Dan Șlincu. Ei sunt primii salvatori care trebuie să intervină în cazul unei situații de urgență ce apare în comunele în care locuiesc.

Câştigătorii au primit medalii, cupe şi diplome.Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Flămânzi şi cel al S.C.

Modern Calor” S.A vor reprezenta judeţul Botoşani la faza interjudeţeană a concursului, care se va desfăşura la Neamț, în perioada 3 – 5 ulie.

Citeste si:

Facebook Comments