VIDEO! Întreg județul riscă să rămână fără apă

Botoșaniul se află la un pas de o situație cu adevărat dezastruoasă. Întreg județul, inclusiv spitalele, pompierii, numeroase instituții dar și toți utilizatorii casnici, riscă să rămână fără apă pe termen nelimitat. Și asta după ce operatorul de apă al județului a reușit să se înfunde în datorii uriașe inclusiv la furnizorul de energie electrică. Pentru rezolvarea acestei situații disperate, autoritățile au apelat până și la Guvern.

Societatea Nova Apaserv riscă să lase fără apă tot județul Botoșani, inclusiv spitalele, pompierii și alte instituții. Și asta din cauza datoriilor uriașe acumulate de societate la constructorii și furnizorii de energie electrică. Numai societatea de construcții aflată în litigiu cu Nova Apaserv, cere operatorului de apă nu mai puțin de 7 milioane de lei.

Nova Apaserv s-a trezit cu toate conturile blocate. Cea mai gravă situație este cea în care furnizorul de electricitate refuză să mai încheie un contract cu Nova Apaserv din cauza datoriilor. Vechiul contract a expirat în luna decembrie iar un act adițional a fost încheiat numai până pe 15 ianuarie.

Fără curent, Nova Apaserv practic nu va mai putea furniza apă în județ. Au avut deja loc discuții la care au participat prefectul, reprezentanții operatorului de apă, cei ai consiliului județean dar și cei ai furnizorului de energie electrică. Situația rămâne foarte gravă, în continuare.

În aceste condiții, cu riscul ca un județ întreg să rămână fără apă, prefectul a anunțat deja guvernul dar și pe Raed Arafat, având în vedere că în plină pandemie, spitalul județean ar putea rămâne pe uscat.

Reprezentanții Consiliului Județean sunt revoltați și critică aspru conducerea Nova Apaserv. Și asta în condițiile în care șefii de la apă au salarii foarte mari.

Mai mult decât atât, șefii de la Consiliul Județean le cer directorilor de la apă, fie să găsească soluții rapide, fie să-și prezinte demisiile.

Nova Apaserv a beneficiat de mărirea capitalului social cu sume uriașe, în două rânduri. Mai mult decât atât numeroșii șefi de la operatorul de apă au salarii astronomice pentru nivelul de trai al Botoșaniului.

Citeste si:

Facebook Comments