VIDEO! Învățați să devină salvatori

VIDEO! Învățați să devină salvatori

Experiență unică pentru zeci de copii din toate colțurile județului Botoșani! Timp de o săptămână, puștii învață să supraviețuiască fără a fi conectați la internet, la Facebook și cu program limitat de acces la telefoanele mobile. Elevii participă la Tabara de vară în domeniul situațiilor de urgență,

Organizată la Memorialul Ipotești și învață să fie mesagerii pompierilor .
Misiune importantă pentru 50 de elevi din județul Botoșani! Timp de o săptămână, copiii vor învăța în cadrul Taberei de vară pentru situații de urgență să își protejeze propria viață dar și să își ajute semenii.

Fiecare zi le rezervă copiilor surprize și noi provocări. Astăzi, elevii și- au început ziua un musafir surpriză. Câinele Gorun de la ISU Botoșani, le-a făcut o demonstrație.

Iar mai apoi, școlarii au avut ocazia să urce într-o ambulanță SMURD, să învețe cum se acordă primul ajutor, să vadă cu ce este dotat un utilaj de descarcerare iar mai apoi s-au luat la întrecere într-o cursă cu obstacole.

Experiența este inedită mai ales pentru că unii dintre copii nu au fost niciodată într-o tabară.

De aproape 7 ani, Ana Maria Ilaș participă la această tabără și reușește să îi implice pe copii atât de mult încât aceștia să își dorească să urmeze o carieră militară.

Participanții vor fi evaluați la sfârșitul taberei cu ajutorul unui chestionar iar cele mai bune echipaje vor primi cupe, diplome și medalii.

Citeste si:

Facebook Comments