VIDEO! Invazie de insecte și de pacienți înțepați, la Botoșani

Temperaturile de vară au trezit la viață mii și mii de insecte iar asta au simțit-o pe propria piele sute de botoșăneni. A fost record de prezentări în Unitatea de Pirmiri Urgențe. Oameni înțepați de albine, de căpușe, viespi sau țânțari s-au prezentat cu diverse simptome la spital. Medicii vin cu reocmandari pentru că o simplă înțepătură poate conduce până la deces.

În ultimile două luni de vară a fost invazie de insecte dar și invazie de botoșăneni care au ajuns pe mâinile medicilor din cauza unor înțepături. Persoanele alergice au fost la un pas de moarte după ce au intrat în șoc anafilactic de la o înțepătură de albină sau de viespe . Sunt și cazuri însă în care cetățenii se prezintă la spital chiar dacă starea lor nu este gravă. Oamenii preferă să se asigure că sunt în afara oricărui pericol și vin în Uniatea de Primiri Urgențe.

În luna iulie urgentiștii s-au confruntat cu zeci de cazuri de înțepături de viespi. Din cauza ploilor abundente, insectele au fost agitate pentru că nu au găsit hrană din abudență și au trecut la atac.

În topul insectelor periculoase se regăsesc și căpușele. Acestea pot provoca erupții cutanate și transporta boala Lyme, dar și alte boli asociate cu erupții cutanate și febră.

Deși la început de vară autoritățile locale au efectuat o dezinsecție în principalele zone verzi din municipiu, ploile au spălat orice urmă de substanță folosită.

Șefii din primărie au cerut și ei o situație cu numărul pacienților care s-au prezentat la spital după ce au fost înțepați de insecte. S-a confirmat faptul că numărul prezentărilor este mare iar la începutul acestei săptămâni în parcuri și în zonele verzi din municipiu s-a făcut dezinsecție.

Pentru a evita neplăcerile provocate de țânțari, căpușe sau alte insecte periculoase, medicii recomandă protecție sporită. Mai precis, instalarea de plase anti insecte la geamuri și la uși, iar pentru corpul uman îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

În județul vecin, la Iași a apărut un nou deces din cauza virusului West Nile.

Virusul periculos este întâlnit cel mai des în mediul rural.

Ciupiturile de viespi, albine, căpușe dau de cele mai multe ori reacții alergice. După extracția acului, în cazul înțepăturii de viespi sau albine, dacă persoana înțepată se simte din ce în ce mai rău, se umflă la față și are stări de leșin trebuie transportată de urgență la spital.

Pentru cazurile mai puțin grave, înțepăturile pot fi tratate cu leacuri din gospodărie sau pur și simplu cu aplicarea unui cub de gheață sau a unei comprese cu apă rece.

Citeste si:

Facebook Comments