VIDEO! Ironii pe seama ”cazanelor” care sar de pe șină

Ironii pe seama vagoanelor galbene! Bătrânele tramvaie de la Botoșani au devenit un real pericol public. Aproape că nu este săptămână în care un tramvai să nu deraieze de pe șină. Ultima ispravă s-a produs în cursul zilei de luni, atunci când vagonul a deraiat în Capăt 1.


Deși s-a venit cu propunerea înlocuirii tramvaielor cu microbuze, până la reabilitarea căii de rulare, planurile s-au împotmolit. Între timp, botoșănenii fac haz de necaz pe paginile de socializare.

Atenție, pericol de deraiere! Tramvaiele de la Botoșani nu mai prezintă siguranță iar autoritățile par a fi cu mâinile legate. În această perioadă, este în licitație proiectul privind achiziționarea unor tramvaie noi, doar că, până la reabilitarea căii de rulare mai este vreme bună. Între timp, în cursul zilei de luni, un tramvai a sprit de pe șină în Capătul liniei 1. De acestă dată nu infrastructura ar fi fost de vină.

Această situație nu este însă singulară, iar în ultima perioadă mai multe tramvaie au sărit de pe șină în diferite zone ale urbei. Din fericire, până acum nu s-au înregistrat decât pagube materiale însă pericolul este iminent maia les, că în perioada verii problemele se accentuează. O soluție ar exista, doar că, nimeni nu o pune în practică.

Pe paginile de socializare, botoșănenii fac haz de necaz. De pildă, un tânăr a desenat un tramvai care a deraiat de pe șină și l-a prezentat drept noul logo al municipiului Botoșani.

Peste 15 milioane de euro vor costa cele nouă tramvaie iar fondurile sunt alocate de Uniunea Europeană. Înainte ca aceste tramvaie să fie puse în ciruclație trebuie organizată licitație și pentru refacerea și modernizarea căii de rulare.

Citeste si:

Facebook Comments