VIDEO! ISU recrutează voluntari

Doriți să fiți salvator, dar nu aveți studii de specialitate? Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență vă poate ajuta să vă îndepliniți acest vis. Tot ce trebuie să faceți este să vă alăturați campaniei derulată de ISU Botoșani în cadrul proiectului național ”Salvator din pasiune” și să deveniți astfel un voluntar care se alătură misiunilor desfășurate de pompieri.

Încă o șansă pentru botoșănenii care își doresc să își ajute semenii și să devină salvatori. Doritorii trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență cu un dosar care trebuie să conțină :

cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar, copie după actul de identitate, avizul psihologic cu mențiunea ”apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă cumulativ că nu se află în evidență cu boli cronice și că este apt pentru efort fizic de nivel mediu, clinic sănătos, precum şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Această campanie urmărește implicarea oamenilor de rând în activitatea de voluntariat, care se va materializa prin sprijinul acordat populației pe timpul situațiilor de urgență, dar și prin activitatea de informare preventivă pentru a preîntâmpina producerea acestora.

Această activitate este o continuare a proiectului ce a fost demarat în luna mai 2016. Până în prezent, au fost organizate cinci etape de recrutare. În acest moment, ISU Botoșani are 130 voluntari care participă la misiuni alături de profesioniști.

Citeste si:

Facebook Comments