VIDEO! ”Junglă” la cimitirul Eternitatea

Probleme în cele două cimitire din municipiu. Cimitirul Eternitatea este acoperit la propriu de vegetație. Botoșănenii care vin sa aprindă o lumânare la rudele înhumate în acest cimitir, trebuie să calce cu grijă prin iarba ce ajunge până la genunchi. Administratorii cimitirului susțin că în sarcina lor sunt doar aleile principale, drept urmare, fiecare aparținător ar trebui să se îngrijească de curățenia din vecinătatea locurilor de veci.

Pe lângă lipsa locurilor de veci, cimitirul Eternitatea se confruntă și cu o problemă a spațiilor verzi. Iarba a crescut necontrolat iar zeci și zeci de morminte sunt acoperite de tot felul de plante. În ședința de Consiliu Local, unul dintre aleși a adus în discuție această problemă.

Conducerea de la Urban Serv cunoaște situația și susține faptul că se intervine dar în anumite limite.

Administratorul cimitirelor intervine chiar și la mormintele lăsate în paragină dar nu atât de des pe cât ar trebui.

Spiritul civic există la cei mai vârstnici botoșăneni. Sunt cetățeni care vin și întrețin spațiile verzi din vecinătatea mormintelor unde au îngropați apropiații.

Dacă la Etenitatea accesul este îngrădit de vegetație, la cimitirul Pacea aleile sunt blocate de locurile de veci. Fiecare porțiune de teren a fost transformată în mormânt iar accesul a devenit extrem de dificil. Unul dintre consilierii locali a propus întocmire aunui nou regulament de administrare a cimitirelor.

Municipalitatea avea în plan extinderea cimitirului Eternitatea. Ideea nu a fost însă pusă în practică iar în aproximativ un an de zile locurile de veci din cele două cimitire botoșănene se vor epuiza.

Citeste si:

Facebook Comments