VIDEO! La ţară, pandemia nu are izbavă

Paradoxal, deși elevii de la țară suferă cel mai mult pentru că nu pot învăța așa cum trebuie din cauza pandemiei de coronavirus, în mediul rural se înregistrează cele mai puține cazuri de COVID 19.  Acolo unde civilizaţia este la kilometri depărtare, unde magazine nu prea găseşti, iar bolile se tratează cu leacurile din moşi strămoşi, nici pandemia nu are izbavă. Sunt zeci de astfel de localităţi, unele care au avut focare de Covid, dar care au scăpat, iar altele care nici nu ştiu ce sunt alea cazuri noi. Printre aceste exemple se numără şi comuna Văculeşti, care a trecut prin scenariul roşu, iar acum are zero cazuri de infectare în ultimile 2 săptamani.

De multe ori s-a dovedit că oamenii care trăiesc la țară sunt mai puternici și mai sănătoși. Trăiec departe de civilizație, de aglomerația și tumultul orașului și se hrănesc cu produse sănătoase, din propria gospodărie. Acolo unde muncesc cel mai mult. Nu sunt nevoiți să iasă prea mult din curți și să se întâlnească cu alți localnici.

Și așa se face că în satele botoșănene s-au înregistrat puține cazuri de coronavirus. Iar acolo unde au fost focare, acestea s-au stins repede. Un bun exemplu este comuna Văculeşti. În luna octombrie localitatea a fost pe scenariul roşu, iar acum are zero cazuri de infectare.

Întrebaţi cum se protejează de Coronavirus, sătenii au spus că nu fac decât să respecte măsurile sanitare impuse de autorități. Au fost întrebaţi și dacă ştiu cum se manifestă virusul și ce simptome prezintă această infecţie. Unii au spus că știu, că s-au informat de la televizor, dar alții au ridicat din umeri.

Localnicii cunosc că au avut în comună persoane testate pozitiv, dar de două săptămâni nimeni nu s-a mai îmbolnăvit.

În comuna Văculeşi a fost focar de Coronavirus la primărie, însă toţi pacienţii infectaţi au avut forme uşoare spre medii şi s-au vindecat.

Comuna Văculești nu este însă singura din județ cu 0 cazuri de COVID 19. Situaţia este la fel şi la Mitoc, Viişoara, Mitoc, Lozna şi Cordăreni, comune unde în ultimele 14 zile nu au înregistrat cazuri de Coronavirus.

Şi medicii Direcţiei de Sănătate Publică spun că cei mai mulţi oameni de la ţară, aflați departe de civilizaţie nu merg prea des la medic și preferă să se trateze acasă cu leacuri băbești.

În mediul rural cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate în ultimile două săptămâni au fost la Corlăteni – 16, Curtești – 19, Mihai Eminescu -29 și Vârfu Câmpului cu 16 cazuri.

Citeste si:

Facebook Comments