VIDEO! Liceeni speriați de drogurile din băuturi

Tentațiile adolescenței sunt mari, iar capcane sunt întinse la fiecare pas. Drogurile ajung ușor pe piața neagră iar elevii au acces facil la substanțele interzise. Fenomenul capătă amploare iar liceeni par a fi grupul țintă.

Pentru a preveni consumul de droguri, delincvența juvenilă și pentru a primi informații despre o conduită potrivită în trafic, în această perioadă polițiștii și reprezentanții centrului antidrog au demarat o campanie în școli prin care răspundă curiozităților elevilor.

Ora 9 dimineața. Aproape 50 de elevi au fost adunați în sala multimedia de la Colegiul Eminescu. Sunt adolescenți capabili dar asta nu înseamnă că nu pot deveni victimele tentației. Sunt curioși dar totodată speriați de fenomenul consumului de droguri care se extinde sub ochii lor, la cunoscuți și prieteni. Au multe curiozități în acest sens iar astăzi au adresat întrebări specialiștilor de la Poliție și de la Centrul Antidrog.

A fost o oră interactivă în care liceenii au încercat să găsească răspunsuri. Unele întrebări au reușit chiar să îl încuie și pe șeful de la Centrul Antidrog Botoșani.

Pentru a evita consumul inconștient de droguri din băuturi, șeful de la antidrog a recomandat liceenilor să nu consume băuturi care nu sunt desfăcute în fața lor. Când a venit vorba de drogurile plasate în alimente, Vlad Axinciuc a avut un ușor blocaj.

Anturajul este invocat de tineri ca fiind cauza pentru care tot mai mulți adolescenți devin consumatori de droguri. Curiozitatea și frica de a nu se integra, îi determină pe adolescenți să cadă în capcană.

Zeci de tineri din Botoșani au ajuns la urgențe după ce au consumat etnobotanice, drogurile la care ajung cel mai ușor. Părinți disperați au cerut sprijin autorităților pentru a reuși să-și salveze copiii. Parte din tineri au fost duși la Secția de Psihiatrie unde au fost puși sub tratament pentru a scăpa de adicție.

Citeste si:

Facebook Comments