VIDEO! Liceul cu Program Sportiv a trecut pe scenariul roşu

Încă un liceu a trecut la scenariul roşu din cauza Coronavirusului. Este vorba despre Liceul cu Program Sportiv, din municipiu, care de astăzi s-a închis. Această decizie a fost luată după ce cinci elevi, din echipa de fotbal, au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-COV-2. De altfel, la Botoşani au fost confirmate 60 de noi cazuri şi o femeie a fost declarată decedată după infecţia cu noul Coronavirus. La nivel naţional ne apropiem de un scenariu sumbru de peste 5.000 de infectări pe zi.

Treptat, tot mai multe unităţi de învăţământ ajung să treacă pe scenariul roşu. De astăzi, elevii Liceului cu Program Sportiv din municipiul Botoşani vor învăţa de acasă, în sistem on-line. Este al treilea liceu din municipiul Botoșani închis în doar câteva zile.

Reamintim faptul că la finalul săptămânii trecute, Colegiul “Mihai Eminescu” a trecut pe scenariul roşu după ce mai mulţi elevi din trei clase au fost confirmaţi pozitiv.

De asemenea, luni a trecut pe scenariul trei un alt Colegiu de renume din judeţ. Şi anume, Colegiul “A.T. Laurian”, unde o profesoară şi doi elevi au fost depistaţi pozitiv. De altfel, din municipiul Dorohoi se află 20 de unităţi de învăţământ pe scenariul roşu, deoarece rata de infectare este foarte ridicată.

După două săptămâni, dacă situaţia epidemiologică va permite acest lucru, elevii de la LPS vor putea reveni în bănci, iar profesorii la catedre.

Totodată, medicii Direcţiei de Sănătate Publică au raportat 60 de noi infectări în ultimele 24 de ore, dar şi un deces. O femeie de 74 de ani, cu comorbidităţi, s-a stins din viaţă în urma infectării cu virusul Covid-19. Pacienta avea hipertensiune, sechele ale unui accident vascular cerebral, sechelar şi demenţă.

La nivel naţional s-a înregistrat un record de infectări şi de decese. Autorităţile au raportat 4.902 infectări în doar 24 de ore, din 34.466 de teste efectuate. Grav este că de ieri și până astăzi, aproape 100 de români au murit.

Pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt internaţi 778 de pacienţi, aflaţi în stare gravă. Dacă la nivel local incidenţa cumulată a cazurilor nu ne indică rezultate bune, la nivelul întregului judeţ aceasta este de 1,24 per mia de locuitori. Indicele cel mai mare este în judeţul Alba, de 3,60 la mia de locuitori.

Citeste si:

Facebook Comments