VIDEO! Licitație cu surprize pentru drumurile din județ

Pregătiri intense pentru licitația privind întreținerea drumurilor din județ! În timp record, s-a pregătit documentația pentru licitație iar în cursul săptămânii viitoare va fi ridicată în sistemul electronic. După valuri de nemulțumiri exprimate de cetățenii din județ din cauza gropilor, vicele Dorin Birta a anunțat că din primăvară se va interveni concomitent pe mai multe drumuri și asta pentru că licitația a fost divizată pe două zone iar banii pentru tronsoanele județene sunt mai mulți decât anul trecut.

În prag de primăvară, când fenomenul de îngheț-dezgheț lasă în urmă cratere adânci pe drumuri, firma care avea contract cu Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani pentru plombări și asfaltări, a anunțat că reziliază contractul din cauza majorării prețului la bitum.

În timp record, s-au pregătit documentele pentru organizarea unei noi licitații iar la începutul săptămânii viitoare, documentele vor fi urcate pe SICAP. Licitația vine însă cu o serie de elemente de noutate.

Practic, contractul a fost fragmentat în două pentru a grăbi intervențiile pe arterele județene.

Un alt element de noutate este valabilitatea contractului. Până acum, durata era de patru ani dar aceasta a fost redusă la jumătate. Modificarea reprezintă o măsură de precauție pentru a nu se mai ajunge în situația în care firma să rezilieze contractul cu Direcția de Drumuri din cauza creșterilor de prețuri la materialele de construcții.

Pe parcursul derulării contractului Consiliul Județean nu poate oferi sume supliemntare față de cele prevăzute în contract chiar dacă prețul pieței crește .

Citeste si:

Facebook Comments