VIDEO! Locuitorii din Mihai Eminescu vor avea, în curând, gaz

Locuitorii satelor din comuna Mihai Eminescu vor avea, în curând, gaz. Ieri, în ședința de Consiliu Local, aleșii au aprobat demararea procedurii de concesionare a Serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor precum si documentația de atribuuire pentru concesionare, în cinci localități. Autoritățile locale anunță că luni, 20 iulie, va fi deschisă și procedura de licitație publică.

Mult a fost, puțin mai este. În curând, locuitorii din localitățile Stâncești, Cătămărăști, Ipotești, Cucorăni și Cervicești, din comuna Mihai Eminescu, vor putea beneficia de gaz în propriile gospodării.

Joi, în sedinta Consiliului Local s-a aprobat demararea procedurii de concesionare a Serviciului de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in cele 5 localități, precum si documentația de atribuire pentru concesionarea Serviciului. În prezent, în satele Catamaresti, Ipotesti, Cucorani si Cervicesti este montata conducta principala de presiune medie, iar in satul Stancesti este construita Statia de Reducere a Presiunii. In cadrul proiectului vor fi realizate, in fiecare sat, Statii de Reducere a Presiunii, urmând ca mai apoi să fie montată și rețeaua de joasa presiune pentru deservirea gospodariilor.

Astfel, partea cea mai grea, care a necesitat o perioadă mai mare de realizare, a trecut, pentru pasii urmatori fiind necesar, conform legii, un timp mult mai scurt pana la punerea in functiune a retelei.
Procedura de concesionare – licitatie publica deschisa va fi initiata luni, 20 iulie 2020.

Citeste si:

Facebook Comments