VIDEO! Locul unde copiii se pot distra creativ în vacanța de vară

Vacanța de vară este poate cea mai așteptată perioadă a anului pentru cei mici. Copiii pot să lenevească după pofta inimii și se pot juca în voie. Chiar și așa, cu prea mult timp liber la dispoziție,plictiseala dă târcoale iar zilele de vară pot deveni prea monotone.

Ei bine, la Biserica Vovidenia, preoții și profesorii botoșăneni au găsit cel mai potrivit leac de plictiseală. În curtea primitoare a lăcașului de cult a fost amenajată o școală de vară, unde zeci de copii se distrează pe cinste învățând lucruri noi, antrenându-și mintea și trupul, legând totodată prietenii frumoase.

În timpul vacanței de vară, după bucuria provocată de zilele libere și însorite urmează pentru cei mici mai ales monotonia zilelor lungi și cu prea puține activități. Pentru părinții ocupați cu serviciul, supravegherea și educarea pe timp de vară a copiilor reprezintă la rândul ei o provocare.

Tocmai de aceea, la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani, s-au pus încă de acum 5 ani bazele unui parteneriat între câteva inspectoratul școlar și parohie. Practic în incinta bisericii a fost amenajată o școală de vară, acolo unde 35 de profesori voluntari le oferă micuților zile de neuitat pline cu activități interesante și amuzante.

Zilnic, la școala de vară de la Vovidenia, vin peste 60 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Aici ajutați de voluntari au parte de numeroase activități distractive dar și practice. Inclusiv exerciții fizice.

Sufletul școlii de vară de la Vovidenia sunt de fapt voluntari. Cei care vin să ofere aripi copiilor fără să ceară nimic în schimb. Deși este o muncă obositoare, cu grupe numeroase timp de câteva ore zilnic, voluntarii spun că lucrul la școala de vară aduce o satisfacție spirituală neprețuită.

Evident cei mai bucuroși sunt cei mici. Au desenat, au confecționat, au meșterit și mai presus de toate s-au distrat, și-au ocupat timpul constructiv și evident au legat noi prietenii.

Părinții la rândul lor răsuflă ușurați când știu că vara, micuții vor fi ocupați cu activități educative și constructive și mai puțin pierduți în lumea tabletelor, computerelor sau a telefoanelor.

Iar pentru preoți, școala de vară de la Vovidenia reprezintă continuarea implicării Bisericii în educarea copiilor.

Citeste si:

Facebook Comments