VIDEO! Lucrări avansate la noul spital al Botoșaniului

O investiție pentru viață! Spitalul de îngrijiri paleative, prinde contur.  După câteva decenii, Botoșaniul va avea o nouă unitate spitalicească destinată pacienților cu afecțiuni grave.

Demarate în luna noiembrie a anului trecut, lucrările au avansat în ritm alert.

Vineri a făcut o vizită în șantier și deputatul PSD, Tamara Ciofu. Medicul a avut o implicare intensă pentru a obține bani de la CNI în vederea ridicării acestui spital.

Noua unitate spitalicească, ce va purta numele neurochirurgului botoșănean, ”Leon Dănăilă”, este construită în curtea din spate a Spitalului Sfântul Gheorghe. Demersurile au început în urmă cu câțiva ani dar abia în toamna anului 2017, lucrurile au intrat în linie dreptă și a demarat construcția. Astăzi, deputatul Tamara Ciofu a mers pe șantier. Este medicul care a bătut la multe uși până să reușească să obțină finanțare pentru spital. Reprezentanții Victor Construct, firma care a câștigat licitația, i-au prezentat stadiul lucrărilor.

Constructorul dă asigurări că lucrările se vor finaliza la termen, în 22 de luni din care 10 au trecut deja.

Ca la orice investiție românească, apar și probleme. De pildă, între Spitalul de boli Paletive și spitalul Sfântul Gheorghe, trebuie construit un tunel de legătură prin care să se transporte hrana pentru pacienți. Costurile acestor lucrări trebuie suportate de Primărie iar alocările au fost insuficiente, motiv pentru care două licitații au eșuat.

O altă problemă sesnibilă o reprezintă și partea de utilități. Primăria Botoșani s-a angajat la CNI să suporte costurile racordurilor, doar că nu se grăbește să o facă.

O situație la indigo este și cu cea mai modernă sală de atletism de la Liceul cu Program Sportiv. Lucrările s-au finalizat în urmă cu mai bine de un an dar sala stă sub cheie pentru că Primăria nu a asigurat banii pentru utilități. Aceeași situație jenantă se regăsește și la locuințele ANL de pe Șoseaua Iașului.

Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții. Spitalul va avea trei etaje, 100 de paturi, spațiu pentru investigații RMN, spațiu pentru radiografii și sală de mese.

Citeste si:

Facebook Comments