VIDEO! Mai puține infracțiuni în starea de urgență

Zmeii şoselelor, tâlharii şi oamenii predispuşi la rele s-au cuminţit în starea de urgenţă. Perioada stării de urgenţă a generat și lucruri bune. La nivelul judeţului Botoşani, numărul infracţiunilor grave, al accidentelor rutiere şi al tâlhăriilor a fost foarte redus. Se poate spune că în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, oamenii au fost mai cumpătaţi în starea de urgenţă.

Starea de urgenţă instituită în contextul pandemiei de Coronavirus, a redus la sfert evenimentele negative raportate la nivelul Inspectoratului de Poliţiei Judeţeană.

Tâlhăriile, accidentele rutiere şi tentativele de omor, au fost mai puţine în perioada respectivă. Și asta pentru că oamenii au stat în case, iar numărul accidentelor a scăzut foarte tare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În lunile martie şi aprilie, de când s-a instituit starea de urgenţă, 9 accidente rutiere grave au avut loc pe raza județului Botoșani. Spre deosebire de anul trecut, când 32 de şoferi au provocat evenimente rutiere grave. Din categoria tâlhăriilor calificate, în cele două luni e stare de urgență s-au înregistrat 3 fapte grave. În 2019, aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 7 infracţiuni de tâlhărie.

Însă, în comparaţie cu anul 2019 când nu au fost raportate deloc tentative de omor, anul acesta 2 persoane vor plăti scump pentru că au atentat la viaţa unor oameni.

Potrivit unei statistici a reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, după legislaţia specifică perioadei stării de urgenţă, au fost aplicate aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea interdicţiilor impuse de autorităţi. Valoarea lor totală este de peste 7 milioane de lei.

De când s-a ieşit din starea de urgenţă, turmentaţii au şi început să apară pe şosele mai repede decât ne-am putut aştepta.

Citeste si:

Facebook Comments