VIDEO! Mai puţine locuri de muncă vacante

Aproape 700 de slujbe disponibile la AJOFM. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are în gestiune mai puţine locuri de muncă faţă de săptămâna trecută. La ora actuală, cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot opta pentru posturi în diferite domenii, cum ar fi construcţii, confecţii sau în fabricarea mobilei. De asemenea, cei interesaţi pot opta şi pentru cursuri de calificare. Şi acestea sunt în domenii diverse.

Informaţii utile pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
La începutul lunii iulie, numărul locurilor de muncă a scăzut brusc. Dacă săptămâna trecută erau declarate peste 1.000 de posturi, acum sunt doar 684. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă transmit că la nivelul judeţului Botoşani, cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoanele cu studii medii, iar doar 17 pentru cei cu studii superioare.

Oferta locurilor de muncă este destul de diversificată şi în alte judeţe, cum ar fi Târgu Mureş sau Suceava. Acolo, angajatorii pun la bătaie un număr de 145 de job-uri. Agenţii economici au scos la concurs posturi pentru şofer, electrician, mecanic auto sau lucrător în construcţii.

Totodată, botoşănenii pot opta şi pentru cursuri de calificare. La ora actuală sunt 207 cursuri de calificare în domenii precum confecţioner, bucătar, tâmplar, agent de securitate, frizer, manichiurist şi lucrător în cultura plantelor.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă aduc la cunoştinţa absolvenţilor de liceu că în decurs de 60 de zile pot depune actele pentru acordarea şomajului. De menţionat este faptul că pot depune şi cei care nu au reuşit la examenul de Bacalaureat.

Citeste si:

Facebook Comments