VIDEO! Mamă și fiu, prinși într-un incendiu în propria casă

Duminică de coșmar pentru o mamă și fiul ei din orașul Bucecea. Cei doi, în vârstă de 65 și 45 de ani, au ajuns la spital după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de un incendiu. Femeia era imobilizată la pat și a fost scoasă din camera cuprinsă de flăcări de vecini și voluntarii de la SVSU din oraș. Luni dimineață, bărbatul de 45 de ani a fost transferat cu avionul SMURD la Clinica de Arși a Spitalului Județean din Timișoara.

Alarma a fost dată duminică seară, aproape de ora 20.00. Un apel la 112, anunța că o casă din orașul Bucecea a fost cuprinsă de flăcări. Apelantul le-a relatat salvatorilor că în casă locuiește și o persoană imobilizată la pat. Spre locul indicat s-au deplasat pompierii voluntari din comună dar și salvatori de la Detașamentul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă.

Până la sosirea pompierilor de la Botoșani, vecinii împreună cu voluntarii de la SVSU Bucecea, au reușit să scoată din casă două persoane. Un bărbat de 45 de ani și pe mama acestuia, care era imobilizată la pat. Victimele erau conștiente, însă au suferit arsuri și erau intoxicate cu fum.

Cei doi au fost predați cadrelor medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță și celor de la SMURD venite la fața locului, care le-au acordat primul ajutor iar mai apoi, le-au transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru că starea bărbatului era gravă, fiind diagnosticat cu arsuri de gradele 2,3 și 4 pe 35% din suprafața corpului, a fost transportat în această dimineață cu avionul SMURD la Clinica de Arși a Spitalului Județean Timișoara.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce au lăsat o lumânare aprinsa nesupravegheata lângă materiale combustibile.

Citeste si:

Facebook Comments