VIDEO! Mare atenție unde aruncați măștile și mănușile de protecție

Anunţ important transmis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Ecoproces”- “Botoşăneni, atenţie unde vă aruncaţi măştile şi mănuşile de protecţie!” Deşi materialele sanitare ne protejează pe noi, acestea pot deveni ulterior o adevărată ameninţare pentru ceilalţi. Se recomandă ca acestea să nu se recicleze, ci să fie aruncate împreună cu deşeurile menajere, care nu sunt dedicate reciclării, sau chiar să fie puse separat.

Pericolul infectării cu Covid-19 poate veni chiar din partea materialelor sanitare, care au rolul de a ne proteja.

Măştile şi mănuşile, pe care cetăţenii le folosesc pentru a preveni infectarea cu noul Coronavirus iar mai apoi le aruncă la gunoi pot deveni un pericol pentru angajații de la salubrizare. Muncitorii din sistemul de salubrizare intră în contact cu deşeurile reciclabile, pe care le sortează manual. Chiar dacă aceştia iau măsuri de precauţie, există riscul ca ei să ia contact direct cu anumiţi agenţi patogeni extrem de periculoşi.

Totodată, reprezentanţii A.D.I. Ecoproces îi sfătuiesc cetăţenii care locuiesc la case să folosească mănuşi de protecţie în momentul în care scot pubelele în faţa porţii şi de asemenea să le şi dezinfecteze.

Directorul executiv al A.D.I. Ecoproces Botoşani îi îndeamnă pe botoșăneni să nu arunce măștile și mănușile folosite în sacii pentru gunoi reciclabil şi să le pună, mai degrabă, separat.

Pentru ca microbii să fie distruşi complet, se indică păstrarea acestor deşeuri pentru o perioadă mai lungă, de preferat cel mult 48 de h, în sacii de depozitare.

Citeste si:

Facebook Comments