VIDEO! Mare grijă la coşul de fum în timpul sezonului rece

Mare grijă la coşul de fum în timpul sezonului rece! Odată cu venirea anotimpului răcoros, oamenii care locuiesc la case fac focul în sobă și astfel apar şi problemele generate de coșurile de fum și nu de puține ori s-au întâmplat și tragedii din cauza acestora. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cele mai multe incendii din sezonul rece au loc din cauza faptului că cetăţenii nu curăţă coşurile de fum. Pentru a evita aceste neplăceri, salvatorii botoşăneni recomandă “prevenirea şi nu tratarea.”


Sezonul rece ne aduce şi multe griji. Acum vrem doar să ne refugiem în case, la căldură, unde suntem în siguranţă. Însă, înainte de a aprinde focul în sobă, mulţi botoşăneni uită să cureţe coşul de fum de funingine.


Iar potrivit unei statistici efectuate de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada octombrie 2019 şi martie 2020, în judeţul Botoşani s-au înregistrat peste 100 de incendii. Asta din cauza faptului că proprietarii caselor nu şi-au luat toate măsurile de siguranţă înainte de debutul sezonului rece.


De asemenea, botoşănenii trebuie să ştie că indiferent de construcţia coşului, acesta trebuie curăţat cel puţin o dată la două luni de la funcţionare.

Citeste si:

Facebook Comments