VIDEO! Măşti obligatorii în spaţiile exterioare aglomerate

România a ajuns astăzi la 47.053 de cazuri, cu 1.151 mai multe decât ieri. În acest context, în spaţiile exterioare, dar des aglomerate, se va impune purtarea măştii de protecţie. Însă asta va fi la terase, pieţe şi pe litoral, acolo unde măsurile sanitare sunt uitate de unii oameni. De şapte zile încoace Grupul de Comunicare Strategică raportează peste 1.000 de noi infectări. Fapt pentru care autorităţile s-au văzut nevoite să ia măsuri multiple.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că românnii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie în zonele exterioare, care sunt foarte aglomerate. Acest lucru este valabil pentru pieţe, târguri, terase, rânduri, plaje, acolo unde este mereu foarte aglomerat. Decizia va fi luată de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi se va impune în zonele respective.

Botoşăneni spun că această măsură ar fi binevenită întrucât numărul de cazuri, la nivel național este în creștere. Unii oameni nu mai respectă măsurile de distanţare fizică, dar uită să îşi pună şi masca de protecţie.
De altfel, premierul a spus că programul teraselor şi cluburilor va fi limitat.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.151 de noi cazuri de infectări la nivel naţional. În judeţul Botoşani, de ieri şi până astăzi, patru cazuri au fost confirmate pozitiv. Numărul total de îmbolnăviri de la nivelul României este de 47.053, iar la Botoşani este de 1.148.

Citeste si:

Facebook Comments