VIDEO! Măsuri de precauţie pentru elevi şi cadre didactice

Pentru că în scurt timp elevii din anii terminali vor trebui să susţină Examenele Naţionale, cel de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională, autorităţile s-au văzut nevoite să ia măsurile necesare pentru siguranţa lor şi a cadrelor didactice. Orele de pregătire se vor putea desfăşura în condiţii de igienă şi siguranţă. Totodată, potrivit ministrului educaţiei, elevii din clasele a XII-a nu vor mai susţine probele orale din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Examenele Naţionale pentru elevii din ani terminali se apropie cu paşi repezi. În scurt timp aceştia se vor prezenta în unităţile de învăţământ pentru orele de pregătire suplimentară. Astfel că, autorităţile sunt nevoite să le asigure un spaţiu sigur pentru sănătatea lor, dar şi a cadrelor didactice.

În clasă vor fi maximum 10 elevi, unităţile de învăţământ vor fi dotate cu dezinfectanţi şi vor fi igienizate după finalizarea orelor de pregătire. Elevilor li se vor asigura măşti de protecţie şi mănuşi, iar ei vor trebui să respecte măsurile de distanţare fizică.

De asemenea, primarul Cătălin Flutur a spus că fiecare şcoală din municipiu va fi asigurată cu dispozitive de luare a temperaturii şi materiale sanitare pentru protecţie.

Programul de pregătire va fi stabilit de către fiecare unitate de învăţământ, care îşi va alcătui un traseu propriu de intrare a elevului în sala de clasă. Iar părinţii vor putea decide dacă să îşi trimită sau nu copiii la şcoală.

Anul acesta elevii din clasa a XII-a nu vor mai susţine probele orale a competenţelor lingvistice şi digitale, din cadrul Examenului de Bacalaureat.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, ministrul educaţiei va decide în scurt timp cu ce va fi înlocuit calificativul pe care elevii ar fi trebuit să îl primească în urma acestor competenţe.

Citeste si:

Facebook Comments