VIDEO! Măsuri de prevenție în școli

Pe drumurile județului aproape zilnic se produc evenimente rutiere nedorite. Iar pentru multe dintre ele vina o poartă șoferii neexperimentați, începătorii.

Pentru ca numărul accidentelor să fie redus pe cât posibil, mai marii județului sunt de părere că ar trebui organizate activități de prevenire în școli.

În cadrul ședinței de la Instituția Prefectului, subprefectul de Botoșani, Daniela Beclea a propus organizarea de activități de prevenire în școli. Aceasta este de părere că nu sunt de ajuns doar controalele in trafic si amenzile ci este nevoie ca tinerii să conștientizeze că viteza poate ucide.

Șefului Serviciului Permise și Înmatriculări Auto, Marian Ciornei, afirmă la rândul său că sunt foarte mulți tineri care se înscriu pentru permis, iar cele 30 de ore pe care acestia le parcurg împreună cu instructorii nu sunt suficiente pentru a circula pe drumurile publice.

Dacă propunerea acesteia va fi luată sau în considerare rămâne de văzut. Conducătorii auto care provoacă accidente de circulație se aleg, de cele mai multe ori, doar cu dosare penale sau amenzi. În urma lor rămân însă zeci de familii distruse.

Citeste si:

Facebook Comments