VIDEO! Măsuri instituite și la Botoșani din cauza coronaviruslului

Nordul Italiei, țara care a adoptat zeci de mii de botoșăneni, este paralizat din cauza coronavirusului. Mii de români din Peninsulă se întorc acasă de teama virusului care a ucis 7 oameni în Italia și apeoape 2700 la nivel mondial. În aeroporturile din țară s-au institutit măsuri speciale, iar cei care prezintă simptome de boală sunt izolați și băgați în carantină. În țară nu a fost confirmat deocamdată niciun caz, însă în toate județele au fost dispuse măsuri de prevenire a virusului COVID -19. Și la nivelul județului Botoșani, autoritățile au început pregătirile pentru a aplica aceste măsuri.

Autoritățile botoșănene sunt în febra pregătirilor pentru instituirea măsurilor dispuse împotriva coronavisurului.

Subiectul a fost dezbătut în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, unde deocamdat s-a luat decizia de a identifica locații de carantină, în tot județul, în situația apariției unui caz.

Prefectul Alexandru Colbu dă asigurări că până acum niciun botoșănean nu s-a întors acasă cu coronavirus, iar șanslele ca cei care locuiesc în zonele afectate să vină în perioada următoare sunt extrem de mici.

Măsuri speciale au fost dispuse și în aeroporturile din toată țară. Toți românii care se întorc din Italia sunt verificați. Așa cum s-a întâmplat seara trecută și în aeroportul de la Salcea, unde a aterizat o un avion de la Milano.
7 oameni și-au pierdut viața în Italia din cauza coronavirusului, iar la nivel mondial numărul deceselor se ridică la aproape 2700.

Citeste si:

Facebook Comments