VIDEO! Măsuri relaxate gradual și la Botoșani

Odată cu ieșirea din starea de urgență și la Botoșani vor fi relaxate gradual măsurile de restricție. Începând de astăzi s-au redeschis cele trei mari parcuri din municipiu, Parcul Mihai Eminescu, Parcul Tirenetului și Parcul Curcubelului, astfel încât botoșănenii să poată iasă la plimbare și să se dezmorțească după două luni de stat în case. Totodată, însă strict doar pentru promenadă se va deschide și Zona de Agrement Cornișa. Rămân însă închise parcurile de joacă pentru copii.

După două luni de stare de urgență cu restricții dure, cu pași înceți revenim la normalitate. Mai este însă mult până ne vom putea relua viața de dinainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Am ieșit din starea de urgență, am intrat în starea de alertă, putem ieși din case fără declarații și ne putem plimba. Mare atenție, însă, nu trebuie să exagerăm și să ne comportăm ca și cum pandemia ar fi trecut. Relaxarea măsurilor se va face treptat, iar oamenii trebuie să respecte indicațiile autorităților.

De astăzi la Botoșani s-au redeschis cele trei mari parcuri, pentru ca botoșănenii care au stat două luni în case să poată ieși la plimbare. Oamenii trebuie însă să respecte măsurile de distanțare socială, iar la intrarea în parcuri au fost montate panouri cu reguli.

Astăzi în Parcul Mihai Eminescu se făceau pregătiri pentru amenajarea lacului, pentru ca în curând botoșănenii să se relaxeze și să se plimbe cu bărcuțele și hidrobicicletele.

Și Zona de Agrement Cornișa se va deschide. Însă numai pentru promenadă. Și la fel ca în parcuri, botoșănenii trebuie să respecte măsurile de distanțare socială.

Primarul Cătălin Flutur anunță că deocamdată nu vor fi deschise părculețele de joacă pentru copii.

Începând de astăzi și tramvaiele și microbuzele vor circula fără restricții de program. Este însă obligatoriu ca botoșănenii să poarte măști de protecție și să stea la distanță unul de celălat.

Pe perioada stării de urgență oamenii străzii au fost carantinați în centrul amenajat la școala numărul 3, însă odată cu intrarea în starea de alertă centrul a fost închis.

Citeste si:

Facebook Comments