VIDEO! Măsuri speciale la Mavromati din cauza coronavirusului

Măsuri speciale împotriva coronavirusului la Spitalul Județean Mavromati. Toți pacienții care prezintă simptome de gripă sunt trimiși la infecțioase pentru teste suplimentare, iar Unitatea de Primiri Urgențe a fost dotată cu echipamente de protecție împotriva riscului epidemiologic.

Frica de coronavirus a impus măsuri speciale și în România. Prin Direcțiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății a dispus o serie de recomandari și indicații la toate spitalele din țară. Acestea au fost puse în aplicare deja și la Spitalul Județean Mavromati. Astfel, toți pacienții cu afecțiuni respiratorii, mai ales cu simptome de gripă sunt dirijați pentru testări suplimentare la Secția de Infecțioase.

Totodată Unitea de Primiri a Urgențe a fost dotata cu echipamente speciale pentru angajatii unitatii.

Reprezentanții Spitalului Județean spun că numărul botoșănenilor care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu afecțiuni respiratorii este în creștere. Botoșănenii sunt sfătuiți însă să apeleze mai întâi la medicii de familie, pentru a nu aglomera inutil urgențele.

Numărul cazurilor de gripă s-a tripat la Botoșani în ultima săptămână iar cel al virozelor respiratorii a depășit deja 2500 de cazuri.

Citeste si:

Facebook Comments