VIDEO! Maternitatea transformată în spital COVID-19

Maternitatea din Botoșani va deveni spital destinat bolnavilor de COVID-19. Aceasta va fi amenajată pentru a găzdui pacienții infectați cu coronavirus dar și pe cei suspecți. Neonatologia va fi mutate la Spitalul de Copii iar ginecologia la Spitalul Județean. Această măsură a stârnit deja revolta botoșănencelor dar și a cadrelor medicale.

Datorită dotărilor de care dispune, în special a zonei de terapie intensive, Maternitatea Botoșani va fi transformată în spital pentru pacienții cu COVID-19. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani. Neonatologia dar și Obstetrica-Ginecologia vor fi mutate la Pediatrie și Spitalul Județean.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a aprobat amenajarea Secției Exterioare de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Mavromati Botoșani pentru pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19, cu relocarea Neonatologiei (TI si prematuri) la Compartimentul ORL al Secției exterioare de Pediatrie a Spitalului Județean, Obstetrica și Ginecologia la blocul central din str Marchian, iar gravide, nou-născuți și lehuze confirmate cu Covid-19 la Secția Exterioară de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Mavromati Botoșani.”, se arată într-un comunicat.

Decizia a fost aspru criticată de medici. Unul dintre aceștia a amenințat pe rețelele sociale că se va lega cu lanțurile de garduri dacă hotărârea va fi pus în practică.

”Jur că mă duc și mă leg cu lanțurile de gard dacă se întâmplă asta. Chiar am înebunit cu toții? Care e logica? Vă trebuie un spital așa de mare să tratați cei 7 bolnavi suspecți din Botoșani?”, a precizat medicul

Unul dintre consilierii județeni, Radu Anton, fost șef ISU și specialist în situații de Urgență spune că situația privind transformării Maternității în spital COVID trebuie privită din punct de vedere rational și al eficienței.
La aflarea veștii mai mulți angajați ai Maternității au protestat în fața instituției și au transmis reprezentanților Guvernului în teritoriu, că nu au de gând să le respecte decizia și că nu vor pleca. Totodată pe internet a fost deschisă o petiție, semnată deja de sute de botoșăneni, împotriva transformării Maternității în spital COVID-19.

Citeste si:

Facebook Comments