VIDEO! Medicii revin cu recomandări importante pentru cetățeni

În ceea ce privește materialele de protecție de la Spitalul Județean, reprezentanții unității spitalicești spun că sunt cantități suficiente șis e fac în continuu eforturi pentru completarea stocurilor.

Reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județul Botoșani revin cu un set de recomandări de care botoșănenii trebuie să țibnă cont pentru a preveni orice risc de îmbolnăvire cu COVID 19. Astfel, medicii vă transmit să ….

1.Evitati zonele aglomerate unde sunt expuse la contact direct , cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
2.Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane , prin gesturi cum ar fi : strangerea mainilor , imbrățișările , sărutul obrajilor sau al mâinilor , atingerea fețelor cu mâinile. Se recomandă , inclusiv în privința persoanelor împreună cu care se locuiește , să NU intre în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când revine la domiciliu .
3.Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane precum: balustrade , clanțe, mânere , butoane de lift sau de acces. În cazul în care persoanele sunt nevoite sa atinga aceste suprafete, trebuie sa se protejeze folosind servetele de unica folosință.
4.Păstrați o distanță de minim 2 metri , față de celelalte persoane .
5.După folosirea transportului în comun ,spălați- vă mâinile înainte de a atinge fața , nasul sau gura.
6.Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor , optând pentru plăți cu cardul / telefonul sau plăți on-line.
7.Evitarea cu prioritate , a expunerilor persoanelor în vârstă ( peste 65 ani ) și a celor cu imunitate scăzută / boli asociate către alte persoane cu simptome de gripă sau răceală , în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane

Totodată, reprezentanții spitalului îi roagă pe cetățenii care solicită informații, copii după documente , să transmită solicitările către Spitalul Județean prin poștă , fax , mail, date care pot fi accesate de pe site-ul spitalului.

Citeste si:

Facebook Comments