VIDEO! Mihai Eminescu, omagiat și la Șendriceni

Poetul neperche a fost omagiat și în bisericuța de lemn ce poartă hramul Pogorârea duhului sfânt din satul Cobîla, comuna Șendriceni. Acolo un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire pentru Luceafărul poeziei Românești, dar și pentru un cunoscut părinte care a trecut ieri la cele veșnice. Momentul a fost unul cu o încărcătură emoțională puternică.

Cel mai mare poet român al tuturor timpurilor a fost omagiat la bisericuța de lemn din satul Cobîla de mai mulți preoți, oamenii de cultură și mari iubitori ai operei eminesciene. La 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu în sfântul lăcaș de cult a fost săvârșit un Te Deum.

Au decurs mai apoi momente emoționante, în care cei prezenți au recitat poezii și au cântat versurile lui Mihai Eminescu. Impresionantă a fost evoluția unei eleve de clasa a VIIIa. Timp de aproape 15 minute Florina Carp a recitat fără nicio greșeală poezia Luceafărul.

La evenimentul care a avut loc ieri a participat și primarul comunei Șendriceni, Marian Dohotaru, reprezentanți ai Asociației Prietenii Bucovinei, Basarabiei și Ținutului Harța, dar și profesori și oameni de cultură, iubitori ai operei eminesciene.

Citeste si:

Facebook Comments