VIDEO! Mii de botoşăneni angajaţi prin intermediul AJOFM

Aproape 2.000 de botoşăneni şi-au găsit de muncă în primele cinci luni ale anului 2020. Dintre aceştia, categoria predominantă este reprezentată de cea a femeilor cu un număr de 655. De asemenea, peste 3.000 de șomeri au beneficiat de consiliere profesională în vederea acordării indemnizaţiei de şomaj sau pentru cuprinderea în măsuri active.

Mii de botoşăneni au reintrat pe piaţa muncii. Prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 1.908 botoşăneni şi-au găsit un loc de muncă în perioada ianuarie-mai a anului curent. Dintre aceştia, 655 sunt femei. 858 dintre botoșănenii angajați botoşăneni provin din mediul urban, iar 1.050 din mediul rural.

Cele mai multe persoane care şi-au găsit un loc de muncă în această perioadă au doar studii liceale, anume 598. Iar cele mai puţine sunt cele cu studii superioare, un număr de 112 persoane.

Botoşănenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi care s-au înregistrat în evidenţele agenţiei pot beneficia de pachete personalizate de măsuri active. Adică, pot beneficia de o asigurare de şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul nu a scăzut foarte drastic. Acesta este într-un raport cât de cât proporţional cu numărul de locuri de muncă oferite de angajatori săptămânal.


Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, mulţi agenţi economici încă nu şi-au reluat activitatea.
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani speră ca în curând şi ceilalţi agenţi economici să revină la activitatea de lucru. Astfel, s-ar observa şi o creştere a numărului posturilor vacante ocupate de cetăţeni.

Citeste si:

Facebook Comments