VIDEO! Mii de botoșăneni la hramul Mănăstirii Zosin

15 august, zi de mare importanță pentru creștinii ortodocși! Mii de enoriași, veniți din toate colțurile Județului Botoșani și nu numai, au participat astăzi la slujba hramului de la Mănăstirea Zosin, cu prilejul uneia dintre cele mai mari sărbători din an, Adormirea Maicii Domnului.

Părinți, copiii și bătrâni au venit cu toții pentru a se ruga și pentru a participa la sfânta liturghie oficiată Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord.

Curtea Mănăstirii Zosin a devenit astăzi neîncăpătoare pentru cele câteva mii de credincioși veniți să participe la slujba oficiată de Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord. De Sfânta Marie Mare, copiii, părinți și bunici au ascultat cu smerenie sfânta liturghie și s-au rugat pentru cele trebuincioase lor.

Creștinii spun că strânsa legătură pe care o au cu Dumnezeu, îi îndeamnă să vină în fiecare an la hramul acestei mănăstiri, iar rugăciunile făcute într-o sărbătoare precum cea de azi, îi vor ajuta în toate momentele grele ale vieții.

Starețul Mănăstirii Zosin, Teodosie Pleșca spune că nu are cuvinte să descrie cât de importantă este această zi pentru lăcașul cult.

Situată la o distanță de aproximativ 15 km față de Botoșani, Mănăstirea Zosin se bucură în fiecare an de prezența a mii de enoriași. Chiar dacă locuiesc în apropiere sau mai departe, oamenii își fac timp și vin cu mic cu mare pentru a participa la hramul mănăstirii.

La sfârșitul slujbei, cum se face în fiecare an, enoriașii au putut rămâne și la o masă.

Citeste si:

Facebook Comments