VIDEO! Mii de credincioşi la Slujba de Bobotează

Bisericile din judeţ au fost neîncăpătoare, sâmbătă, pentru miile de credicinioşi care au participat la Slujba de Bobotează. Încurajaţi şi de vremea blândă, oamenii au ieşit din case la primele ore ale dimineţii, nerăbdători să primească Agheasma Mare.

Una dintre cele mai aglomerate biserici a fost Sfânta Treime, de lângă Maternitate. După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat sfinţirea apei. Sutele de botoşăneni care au participat la slujbă au ieşit în curte să asiste la ceremeonia de prepapare a agheasmei. Trei preoţi au sfinţit apa pusă în mai multe butoaie şi apoi i-au binecuvântat pe credincioşi.

După sfințirea apei, preoţii au împărţit Agheasma Mare. În sticle şi canistre, botoşănenii au luat pentru ei, pentru familie şi pentru cunoscuţi.

Boboteaza sau epifania încheie ciclul sărbătorilor de iarnă, fiind una dintre cele mai importante sărbători creştine. Ortodocșii comemorează astfel botezul lui Iisus în râul Iordan, văzut ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu. Aghiazma mare se ia timp de opt zile, pe stomacul gol, înainte de anaforă.

Citeste si:

Facebook Comments