VIDEO! Mii de pui arși într-un incendiu la Curtești

Mii de pui au murit într-un incendiu provocat de un scurtcircuit electric. S-a întâmplat ieri noapte, în localitatea Orăşeni Deal din Curteşti. Adăpostul de păsări a fost cuprins de flăcări, iar pentru lichidarea acestuia pompierii s-au luptat mai bine de cinci ore. Pe lângă faptul că aproximativ 6.000 de pui au ars, alte 5.000 de păsări au fost salvate. Pagubele însă sunt uriaşe.

Nenorocire ieri noapte la Orăşeni Deal. În jur de ora 23.00, pompierii botoşăneni au fost sesizaţi prin apel 112 că acoperişul unui adăpost de păsări a luat foc. Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă, şi Ambulanţa Smurd din Botoşani s-au deplasat la faţa locului într-o primă fază. În ajutorul oamenilor loviţi de incendiu au sărit şi pompierii voluntari, dar şi sătenii.

Pentru că incendiul era prea puternic şi de amploare au fost chemate în ajutor şi două echipaje de la Garda de Intervenţie Truşeşti şi Punctul de Lucru Flămânzi. Când salvatorii au ajuns acolo ardea acoperişul adăpostului de păsări, iar o parte din acesta era căzut în interior.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii botoşăneni vă recomandă să nu folosiţi instalaţii electrice improvizate, să nu interveniţi asupra contorului electric, să nu utilizaţi receptoate electrice neomologate.

Trebuie să folosiţi doar siguranţe calibrate la tabloul electric din locuinţă, să verificaţi periodic cablurile de alimentare ale aparatelor electrice şi acestea pot fi înlocuite doar când sunt uzate.

Vă mai recomandă să amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede, deoarece majoritatea accidentelor de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau în contact cu apa.

Verificarea periodică a instalaţiei de utilizare se face doar cu personal autorizat. Orice modificare a instalaţiei de utilizare din gospodărie poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de personal autorizat în acest sens.

Citeste si:

Facebook Comments