VIDEO! Militarii au intrat în lupta împotriva COVID -19

VIDEO! Militarii au intrat în lupta împotriva COVID -19

Armata a fost scoasă în stradă și la Botoșani, iar militarii din Garnizoană au intrat de ieri în lupta cu COVID 19. Militarii s-au alăturat polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție și au fosrmat echipe mixte, care acționaează deocamdată la principalele intrări și ieșiri din oraș.

Efective mărite de forțe de ordine vor acționa în municipiul Botoșani pentrtu respectarea măsurilor prevăzute în Ordonanța Militară numărul 3 pentru a preveni răspândirea viruslui COVID 19. Astfel, polițiștilor li s-au alătura, de ieri, și militari din cadrul Garnizoanei Botoșani.

În primă fază, aceste misiuni în sprijinul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19 constau în asigurarea punctelor de control fixe în sistem integrat, formate din forțe aparținând I.P.J. Botoșani și Unității Militare 01251 din Garnizoana Botoșani, la principalele intrări și ieșiri din localitate.

Ca reprezentanți ai Armatei României contribuim astfel la efortul național de prevenire și limitare a răspândirii virusului COVID-19, în cooperare cu personal de specialitate al administrației publice locale și al structurilor locale aparținând Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne.Vă asigurăm că acționăm în sprijinul populației, cu responsabilitate și profesionalism. Vă mulțumim pentru cooperare și vă reamintim obligația de a respecta măsurile impuse, stabilite prin Ordonanța Militară nr. 3 din data de 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19!”, se arată într-un comunicat de presă emis de Unitatea Militară 01251 Botoșani.

În total, 23 de militari vor acționa, alături de polițiști pe raza municipiului Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments