VIDEO! Minori de 14 și 15 ani, arestați la domiciliu

Minorii care au comis furturi în municipiul Dorohoi vor sta forțat acasă. Instanța de judecată a dispus, în cazul copiilor de 14 și 15 ani, măsura arestului la domiciliu.Totodată, în cazul aceluiași dosar mai este cercetat și un adolescent de 17 ani care ar fi participat la furturi, în cazul său magistrații dispunând măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Marți, 5 noiembrie, instanţa de judecată a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu în cazul celor doi minori de 15, respectiv 14 ani, din municipiul Dorohoi, cercetaţi după ce au comis două furturi și o tâlhărie.

Totodată, în cadrul aceluiaşi dosar polițiștii au solicitat şi arestarea preventivă în lipsă a unui tânăr de 17 ani,tot din municipiul Dorohoi. Se pare că și adolescentul a participat la săvârşirea infracţiunilor împreună cu cei doi minori, acesta sustragându-se urmăririi penale.

Instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acesta, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Botoşani.

Amintim că pe 20 octombrie minorii au sustras o staţie de emisie-recepție dintr-un autocar de pe raza municipiului Dorohoi, iar la doar câteva zile distanță, în noaptea de 24 spre 25 octombrie, puștii au sustras dintr-o scară de bloc o bicicletă. În aceeași noapte, băieții au furat și un telefon mobil, folosind acte de violență asupra victimei.

Citeste si:

Facebook Comments