VIDEO! Moment de reculegere pentru ambulanțierul mort la Suceava

Ieri în România a fost înregistrat primul deces în rândul cadrelor medicale pus pe seama COVID 19. Un ambulanțier de doar 53 de ani de la Suceava s-a stins după ce s-a îmbolnăvit la sfârșitul lunii martie. Astăzi bărbatul a fost înmormântat, iar la acea oră colegii din toată țară au ținut un moment de reculegere.

Sirenele ambulanțelor de la Serviciul Județean de Ambulanță au răsunat astăzi pentru ambulanțierul de 53 de ani din județul Suceava, care a murit ieri, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv pe 30 martie. Cadrul medical a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu ieri, pe 7 aprilie.

Angajații de la Serviciile Județene de Ambulanță din țară sunt printre cei mai expuși în fața acestei epidemii. Ambulanțierii, asistenții și medicii sunt cei care intră primii în contact cu persoanele suspecte de coronavirus, care solicită ambulanța. Și tot aceste echipaje îi transportă pe oamenii confirmați la spitalele de specialitate.

Șase angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță sunt la acestă dată suspecți de coronavirus.

În acestă perioadă, salvatorii nu pleacă la nicio misiune fără echipamente de protecție, iar aici se consumă cea mai mare cantitate de materiale de protecție. Șeful Serviciului Județean de Ambulanță spune că pentru moment sunt astfel de materiale, însă așteaptă în câteva zile un nou stoc.

Cristi Calimandriuc mai spune că numărul solicitărilor a scăzut în ultima perioadă, însă acumn aproape toate intervențiile sunt pentru persoane suspecte sau confirmate cu noul coronavirus.

La nivelul județului Botoșani sunt 98 de persoane dignosticate cu COVID 19, iat dintre acestea 48 sunt cadre medicale de la Spitalul Județean Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments