VIDEO! Momente înălțătoare sâmbătă, la Biserica ”Sfântul Andrei”

Au fost momente înălțătoare și pline de emoții, sâmbătă, la Biserica din curtea spitalului de copii din municipiul Botoșani. Sfântul lăcaș de cult, ce poartă hramul ”Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nectarie” a fost neîncăpător pentru credincioșii care au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a lua parte la aceste momente de profundă spiritualitate creștină.

În zi de mare sărbătoare, când creștinii ortodocși l-au cinstit pe Sfântul Apostol Andrei, sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de părintele protopop Lucian Leonte și un sobor de preoți.

Pe 30 noiembrie creștinii ortodocși, l-au cinstit pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. La biserica care îi poartă hramul, din curtea Spitalului de Copii au fost momente emoționante, de profundă înălțare spirituală.

Credincioșii au venit încă de la primele ore ale dimineții să participe la slujba de cinstire a Sfântului Apostol Andrei, oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, protopopul Lucian Leonte și un sobor de preoți. PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a fost primit cu pâine și sare de ctitorul bisericii, omul de afaceri, Victor Mihalachi.

Biserica cu hramul ”Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Nectarie” a devenit neîncăpătoare pentru creștinii veniți să se roage în această zi de mare sărbătoare. Copii, tineri și bunici s-au rugat pentru sănătate, liniște sufletească și vremuri mai bune.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători a început de vineri, 29 noiembrie 2019, când a fost oficiată slujba Vecerniei unite cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul tuturor românilor, este cinstit de creștinii ortodocși pe 30 noiembrie. Din anul 1995 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie însemnată cu crucea roșie în calendarul bisericesc.

Citeste si:

Facebook Comments