VIDEO! Motorină împărțită pentru localitățile inundate

Inundațiile au făcut prăpăd în județul Botoșani iar puhoiele au distrus tot ce le-a ieșit în cale. Mai repede decât s-ar fi așteptat, primarii celor mai grav afectate comune au primit deja ajutor de la Guvern. Ieri a ajuns la Botoșani o cisternă de motorină și peste 27 000 de litri de combustibil au fost distribuiți către comune pentru efectuarea lucrărilor de viabilizare a căilor rutiere distruse.

Mai multe familii au rămas fără acoperiș deasupra capului, pentru că locuințele lor din lut și paie au fost distruse de ape iar sute de kilometri de drumuri comunale și județene au fost distruse de inundații. În urmă cu câteva zile la Prefectură a avut loc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență unde au fost contabilizate pagubele. S-a întocmit un raport și s-a făcut o solicitare la Guvern. În scurt timp au ajuns la Botoșani și primele ajutoare.

Motorina se alocă în baza unui proces verbal încheiat între Instituția Prefectului și cele 21 de Comitete Locale pentru Situații de Urgență care au solicitat ajutor. Ulterior, primarii vor trebui să justifice cum au utilizat combustibilul.

Valoarea totală a pagubelor produse de inundații depășește 16 milioane de lei. Au fost inundate peste 90 de case, aproximativ 150 de anexe gosdpoărești, 270 de podețe, drumuri județene, comunale și sătești. În plus au fost inudate peste 1000 de hectare teren arabil, aproape 2000 de hectare de pășuni și fânețe, au fost distruse 350 de fântâni și un cămin cultural. De la Guvern ar urma să ajungă despăgubiri și pentru aceste pagube.

Citeste si:

Facebook Comments