VIDEO! Multe cazuri, puţine sancţiuni

Autorităţile au raportat mii de noi cazuri în ultimele 24 de ore, iar la Botoşani avem peste 100 de infectări. Însă, situaţia la nivel local pare destul de stabilă, deoarece s-a mai redus numărul focarelor. Au fost aplicate totodată şi mai puţine sancţiuni contravenţionale.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, poliţişti de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi specialişti din cadrul DSP, DSV, ITM şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, au acţionat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă., în zone aglomerate şi mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului judeţ, au fost organizate 6 acţiuni punctuale în sistem propriu şi integrat. Echipele de control au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, de peste 10.000 de lei. Dintre acestea, 45 au fost aplicate cetăţenilor ce nu purtau mască de protecţie şi şase au fost aplicate celor care nu au respectat măsura interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte.

Toate instituţiile din subordinea Instituţiei Prefectului recomandă cetăţenilor să respecte în continuare măsurile sanitare impuse şi să nu se expună la riscuri.

Până astăzi, 19 noiembrie, la nivelul judeţului Botoşani au fost raportate 4.971 de persoane infectate cu SARS-COV-2, iar în ultimile 24 de ore s-au înregistrat 127 de noi îmbolnăviri. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul pacienţilor vindecaţi este de 3.478. Iar 188 de botoșăneni, diagnosticați cu noul coronavirus au decedat.

În momentul de faţă sunt 1.305 cazuri active. Rata de infectare per total este de 2,58 la mia de locuitori. În municipiul reședință de județ, rata este de 5,72. Localitățile unde rata de infectarea a depășit 3 la mia de locuitori sunt Adăşeni cu 4,13,  Curteşti cu 3,21,  Pomârla cu 4,52 şi Mihai Eminescu unde rata de infectare este 3,41 la mia de locuitori.

La nivel naţional, faţă de ultima raportare au fost înregistrate 10.108 noi cazuri de persoane infectate cu SARS-COV-2. De ieri şi până astăzi, în toată România, au murit 167 de cetăţeni. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate este de 13.447, iar pe secţia ATI sunt internaţi 1.131 de pacienţi cu Coronavirus.

Citeste si:

Facebook Comments