VIDEO! Mulțime de șoferi prinși băuți la volan

Condusul sub influența bauturilor alcoolice pare a fi o meteahnă greu de stârpit pentru unii dintre posesorii de permis auto. Nici faptul că își pun viețile lor dar și pe cele ale celorlalți participanți la trafic în pericol, nici legile și nici amenzile nu par să îi sperie pe șoferii care se urcă băuți la volan.

La sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat polițiștii botoșăneni au oprit în trafic o mulțime de conducători care erau în stare vădită de ebrietate.

De Sfântul Nicolae, un bărbat de 41 de ani din comuna Mileanca a sărbătorit cu mai multe pahare de alcool, iar mai apoi, a plecat cu mașina la plimbare. Din fericire, poliţiştii oraşului Darabani, l-au tras pe dreapta înainte de a provoca o tragedie pe șosea. Șoferul abia mai putea să vorbească, astfel că oamenii legii l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, poliţiştii oraşului Darabani au fost solicitaţi în sprijin de un echipaj al poliţiei de frontieră, care oprise pentru control un vehicul condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoşani. Pentru că bărbatul mirosea puternica alcool, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, valoarea rezultată fiind de 0,97mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, un alt șofer de 38 de ani a fost prins pe picior greșit de polițiștii botoșăneni. Acesta se afla la volanul unui autoturism cu care rula pe un drum din comuna Curtești. A fost testat alcoolscopic, rezultând o valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii Secţiei Rurale nr. 4 Dorohoi au oprit pentru un control în comuna Cordăreni, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din aceeaşi localitate. Cu ocazia testării alcoolscopice a acestuia, a rezultat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei patru șoferi sunt acum cercetați de polițiști pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Cu dosar penal s-a ales și o tânără de 20 de ani, din comuna Românești. Nu pentru că ar fi consumat alcool, ci pentru că s-a urcat la volan deși nu deținea permis de conducere.

Citeste si:

Facebook Comments