VIDEO! Munca la negru, pedepsită cu amenzi de mii de lei

Munca la negru nu este iertată, ci este pedepsită. În cazul depistării unor angajaţi care desfăşoară muncă nedeclarată, inspectorii muncii spun că de această dată nu mai închid ochii şi aplică sancţiuni. Iar sancţiunea este foarte usturătoare, de 20.000 de lei pentru fiecare angajat depistat. În acest sens, în ultimele trei luni au fost depistaţi 26 de cetăţeni fără forme legale de muncă.

Inspectorii muncii au efectuat controale, în trimestrul al treilea al anului 2020, la un număr de 212 angajatori. 12 dintre aceştia s-au ales chiar şi cu sancţiuni după ce au fost sesizate unele nereguli.

De altfel, cu ocazia acestor controale au fost depistate 26 de persoane ce desfăşurau muncă la negru, fiind astfel aplicate trei amenzi de 360.000 de lei.

De asemenea, inspectorul şef al ITM transmite că ei nu doresc să aplice sancţiuni, dar dacă neconformitatea se repetă şi după ce s-a primit avertisment, atunci sancţionarea se va face fără tragere de inimă.

Cu ocazia controalelor efectuate sub autoritatea Instituţiei Prefectului în contextul pandemiei de Coronavirus, au fost date amenzi de peste 3 milioane de lei.

În total, în cele două domenii de muncă, anume Sănătate şi Securitate în Muncă şi Relaţii de Muncă, au fost aplicate sancţiuni de aproximativ 460.000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments