VIDEO! Muzeele din Botoșani vor fi aduse la standarde europene

Autoritățile din Botoșani vor să transforme județul într-un adevărat magnet pentru turiștii pasionați de cultură. Trei instituții de mare interes, legate de numele geniilor de Botoșani, vor îmbărca haină nouă în următorii cinci ani, urmând să fie reabilitate cu fonduri guvernamentale dar și europene.

Cea mai cunoscută este casa memorială ”George Enescu” de la Liveni, acolo unde vor concerta cele mai importante orchestre din țară.

Vești bune pentru instituțiile de cultură de la Botoșani. După ce a fost aprobată finanțarea reabilitării Muzeului Județean de Istorie, alte trei obiective muzeale aflate sub aripa acestei instituții vor primi fonduri. În primul rând este vorba despre Casa Memorială „George Enescu” de la Liveni, locul unde s-a născut marele compozitor. Casa va fi reabilitată total și transformată într-un obiectiv muzeal la standarde europene cu fonduri transfrontaliere, Botoșani-Republica Moldova.

Totodată, la finanțare va participa și Consiliul Județean cu 10 %. Casa nu a mai fost reabilitată din anii ’60, și are structura șubrezită. Va beneficia de o reconstrucție dar și de o reconfigurare pentru a permite, la Zilele Enescu, evenimente de amploare.

Un alt obiectiv legat de numele genialului compozitor, va fi reabilitat la Dorohoi. Este vorba despre casa tatălui său, acolo unde se află și pianul maestrului.

Nu în ultimul rând se pune problema reabilitării Muzeului de Științe ale Naturii ”Grigore Antipa” din Dorohoi și aducerea expoziției la standarde europene.

Cel mai probabil în următorii cinci ani, instituțiile muzeale din Botoșani vor fi aduse la standarde europene și transformate într-unele dintre cele mai atractive obiective turistice din nordul Moldovei.

Citeste si:

Facebook Comments