VIDEO! Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare mare pentru creştini

La mulţi ani tuturor Măriilor! Astăzi, pe 8 septembrie, se prăznuieşte Naşterea Maicii Domnului sau cum mai este denumită în popor, Sfânta Maria Mică. Cu ocazia acestei mari sărbători cele ce poartă numele Sfintei Cuvioase Fecioara Maria au motive mai mari de bucurie. De asemenea, de dimineaţă botoşănenii au fost la Biserică pentru a se ruga şi a-şi găsi liniştea sufletească.

Astăzi creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului sau cum mai este cunoscută în popor, Sfânta Maria Mică. Potrivit tradiţiei populare, această zi este însemnată ca fiind prima mare sărbătoare din Noul An Bisericesc şi marchează hotarul dintre vară şi toamnă. De asemenea, se spune că astăzi sunt ascultate rugăciunile femeilor ce îşi doresc să aibă copii.

Botoşăneni s-au strâns astăzi în curtea şi în incinta Bisericii “Naşterea Maicii Domnului” din municipiu pentru a se ruga. Cu mic, cu mare, enoriaşii au ascultat slujba şi cuvântarea preotului paroh.

Ziua de astăzi anunţă, din punctul de vedere al tradiţiilor şi obiceiurilor populare, începutul unor activităţi specifice de toamnă. Cum ar fi culesul anumitor fructe şi plante tămăduitoare, dar şi culesul viilor, bătutul nucilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

Pe de altă parte, cei care îşi doresc să se căsătorească se pot ruga Maicii Domnului pentru a-şi găsi sufletul pereche.

Citeste si:

Facebook Comments