VIDEO! Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Veşti bune pentru români. De la 1 iunie revenim parţial la viaţa pe care o aveam acum două luni. Dacă vremea se mai îmbunează de luni putem merge la plajă sau la terasă. Totodată, președintele Klaus Iohannis a mai anunțat că de la 1 iunie unele competiţii sportive vor putea fi reluate şi se vor putea organiza chiar sepctacole sau festivaluri, însă doar în anumite condiții.

Noi măsuri de relaxare anunţate de Klaus Iohannis. În cadrul declaraţiei de presă, susţinută ieri, preşedintele României a anunţat noile măsuri de relaxare care se vor aplica începând cu 1 iunie. Astfel că, treptat şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice a Coronavirusului, românii vor putea reveni la viaţa pe care o duceau înainte de apariţia virusului pe teritoriul românesc.

Potrivit primului om în stat, Klaus Iohannis, de la 1 iunie se deschid terasele. Doar că, bineînţeles, cu măsuri de distanţare socială.
Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că terasele vor putea fi redeschise doar cu implementarea unor măsuri de protecţie şi respectarea acestora.

Veştile sunt bune şi pentru iubitorii de mare şi soare. Astfel că, de la 1 iunie, dacă şi vremea va fi de partea noastră, vom putea merge la plajă.
Tot de vom putea călători în afara ţării cu trenul sau cu autovehiculul. Fie el personal sau prin intermediul unei firme.

Odată cu 1 iunie, cunoscută drept şi “Ziua copilului”, spectacolele în aer liber vor fi permise.

Totodată, vom scăpa şi de grija declaraţiei pe propria răspundere, care de la 1 iunie nu va mai fi obligatorie pentru circulația în afara localității. Într-o primă etapă, sporturile individuale şi care se practică în aer liber, de preferat, vor fi permise. Competiţiile sportive se vor desfăşura fără prezenţa spectatorilor.

Primul om în stat face precizări importante în ceea ce priveşte situaţia elevilor din anii terminali. Şi anume, că examenele naţionale se vor susţine fizic.

În cazul în care vor exista elevi care au probleme medicale sau se află în carantină sau în izolare la domiciliu, s-au găsit soluţii. Cei de a VIII-a vor putea susţine examenul după 29 iunie.

Cei care urmează să susţină examenul de Bacalaureat şi întâmpină asemenea probleme, vor putea susţine în sesiunea a doua, cea din august, examenul.

Măsurile de relaxare sunt luate treptat pentru a se evita o creştere masivă a numărului de cazuri de coronavirus. De asemenea, purtarea măştii de protecţie este în continuare obligatorie în spaţiile închise, dar şi distanţarea fizică.

Citeste si:

Facebook Comments