VIDEO! Noi modificări benefice celor care se angajează

Vești bune pentru tinerii care vor să se angajeze dar și pentru angajatori! Printr-o Ordonanță de Urgență au fost modificate cuantumurile pentru subvenționarea locurilor de muncă dar și primele de angajare a persoanelor de peste 45 de ani și a tinerilor absolvenți. Dacă până acum era de 900 de lei, din acestă luna valoarea a crescut la 2.250 de lei pe lună.

Începând cu data de 9 iulie au apărut mari modificări la cuanturile pentru subvenționarea locurilor de muncă și la cele pentru primele de angajare.
În primă fază, subvenționarea pentru persoanele peste 45 de ani, a tinerilor absolvenți și alte categorii a fost de 900 de lei pe lună. Odată cu modificările aduse prin acestă Ordonanță de Urgență, subvenționarea a ajuns la 2.250 de lei pe lună.

Pentru a intra în posesia acestor benficii, directorul AJOFM Botoșani, Teodor Dimitriu spune că angajatorii trebuie încheie convenție după data modificărilor aduse la noua ordonanță de urgență.

Modificări s-au produs și la primele de angajare pentru cei care vor avea contract de muncă pentru o perioadă determinată de 3 luni.

Directorul AJOFM Botoșani precizează că normele metodologice vor fi puse în aplicare după 60 de zile de la data de apariției modificărilor, așa cum se arată în noua ordonanță.

Citeste si:

Facebook Comments