VIDEO! Noutăți privind parcările cu plată

Regulamentul privind parcările cu plată de pe raza municipiului Botoșani, urmează să suporte modificări. Din cauza deficitului de locuri de parcare, la cererea cetățenilor, viceprimarul Cosmin Andrei propune acordarea unor abonamente riveranilor din zonele parcărilor cu plată.

Amendamentul urmează să intre în dezbatere și să fie aprobat de consilierii locali odată cu preluarea parcării subternate și supraterane de la Piața Centrală.

La sfârșitul acestei luni, municipalitatea urmează să dezbată proiectul privind trecerea parcării subterane și supraterane de la Piața Centrală în administrarea societății Eltrans. Până acum cele două parcări au fost folosite de cetățeni cu titlu gratuit, având în vedere că au fost construite cu bani europeni și a fost interzisă perceperea unui tarif timp de cinci ani de zile. Perioada a expirat, iar parcarea va deveni cu plată.

Din cauza aglomerației din zona pieței, riveranii nu au suficiente locuri de parcare și au solicitat municipalității alocarea unui număr de abonamente pentru a putea parca la piață. Propunerea urmează însă a fi supusă dezbaterii.

Nu doar pentru parcarea de la piață vor putea fi perfectate astfel de abonamente.

Și societatea Eltrans, care urmează să administreze parcarea cu plată de la piață a depus o serie de amendamente înainte de a o prelua. Acestea urmează să fie dezbătute în ședința de Consiliu Local.

Citeste si:

Facebook Comments