VIDEO! Cameră de stimulare multisenzorială pentru copiii cu autism

O șansă și o mână întinsă pentru copiii cu nevoi speciale. Micuții cu autism dar și cu alte tulburări neuro-psihice, vor beneficia de un loc de neuitat la centrul de sănătate mintală pediatrică a Spitalului Județean. Cu strădania medicilor și a autorităților a fost amenajată una dintre cele mai moderne camere de stimulare multisenzorială. Aici, acești copii speciali se vor putea bucura de terapie de ultimă generație dar și de multă distracție și iubire.

Astăzi, la centrul de sănătate mintală din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati” a fost inaugurată prima cameră de stimulare multisenzorială a acestei unități sanitare. Este un spațiu ultra-modern dotat cu aparatură de top pentru terapia copiilor cu diferite afecțiuni sau tulburări neuro-psihice.

Camera de stimulare multisenzorială s-a născut datorită strădaniei medicilor, conducerii spitalului, a autorităților județene dar și a deputatului Tamara Ciofu. Tocmai pentru ca spitalul din Botoșani să intre într-o normalitate medicală a secolului XXI.

Pentru dotarea și amenajarea acestei camere, spitalul județean a primit bani de la Ministerul Sănătății dar și de la Consiliul Județean.

Cu această ocazie, șeful județului a cerut tuturor o implicare deosebită în problema persoanelor cu dizabilități, sugerând și o schimbare de mentalitate și de atitudine față de aceștia.

Inaugurarea camerei de stimulare multisenzorială a fost precedată de o slujbă religioasă. De această încăpere vor beneficia toți copiii din județ, în mod gratuit.

Citeste si:

Facebook Comments