VIDEO! Oferte de muncă la început de an pentru șomerii botoșăneni

Fermierii spanioli caută din nou lucrători la Botoşani. Oferta a venit chiar în ultima zi din 2017, din partea unui grup de companii din nordul peninsulei. Pe lângă acestea, botoşănenii mai au la dispoziţie alte aproape 300 de locuri de muncă în judeţ. Tot în această perioadă încep şi primele cursuri de calificare.

Ibericii caută 150 de femei şi bărbaţi pentru muncă în livezi şi în fabrici la sortare-ambalare. Pentru asta sunt plătiţi cu aproape 6 euro pe oră.

Oferta locală e mai mică decât în alte luni. În total sunt aproape 260 de job-uri de la firme din Botoşani şi doar 20 dintre ele cer studii superioare. Tot în această perioadă se fac înscrieri pentru primele cursuri de calificare din 2018.

Noul an a adus şi câteva modificări pentru şomeri. Cea mai importantă ţine de acordarea primei de activare de 500 de lei. Până acum aproape toţi se înregistrau la AJOFM cu doar o zi înainte să semneze contracul de muncă, ca să ia prima. Începând din ianuarie însă, ei vor trebui să figureze ca şomeri cel puţin 30 de zile ca să primească banii.

Citeste si:

Facebook Comments